Op vraag van de Brasserie Val Du Sambre heeft Ventilec Industrial de aanvoer van de brouwproducten naar de brouwketel verzorgd. Een speciale eis was dat de bijproducten vanuit 4 bigbag losstations konden worden aangevoerd. Hiervoor dienden we een takelconstructie met een aangedreven loopkat te bouwen zodat de gebruiker snel en eenvoudig de producten naar believen kan bijstorten. Ook de afvoerbunker en het afvoeren zelf van de draft namen wij voor onze rekening.
Vanuit de buitensilo kan er mout worden toegevoerd of via de 4 bigbag bijstortstations kunnen er andere bijproducten aangeleverd worden. Telkens via een spiraaltransport naar een verzameltrechter met doorvalsluis. Onder deze laatste bevindt zich de maalmolen waarna het gemalen brouwproduct in de verzamelsilo valt. En vanuit deze silo wordt het product met een spiraaltransport naar de doseersilo gebracht. Een laatste spiraaltransport brengt vervolgens het brouwproduct naar de hydrator waarna het de brouwketel in gaat.